Skip to main content

Geurkink Groepsaccommodaties
Familie Schotman
Voskuilweg 2a
7109 BB Winterswijk-Miste Gelderland
Achterhoek
 
 
KvK nummer 82314772

© 2023 Geurkinkhoeve
Geurkinkhoeve heeft de website laten maken door Oke-web webdesgin.

Zien, Doen en Eten en drinken

De beheerders van Geurkinkhoeve, Tonnie en Yvonne Schotman, geven u graag tips omtrent alles wat er in de omgeving te doen is. Hier onder alvast leuke tips!

Zij adviseren u ook graag voor informatie over mooie fiets- en wandelmogelijheden in de omgeving.

Zien

in de omgeving van de GeurkinkHoeve

Aalten

Op 10 minuten rijden

De oorsprong van het dorp Aalten ligt in de tweede helft van de achtste eeuw toen Karel de Grote de Saksische stammen in de regio aan zich onderwierp. Iedere gemeenschap in de veroverde gebieden moest een zogeheten hoofdhof leveren voor de stichting van een kerk. Waarschijnlijk is toen de eerste kerk van Aalten gesticht op gronden die behoorden bij de voormalige Ahof nu beter bekend als De Pol. De parochie Aladon of Alethnin die toen tot stand is gekomen en voor het eerst vermeld werd in 1152 omvatte aanvankelijk ook Bredevoort en Dinxperlo.

Bredevoort

Op 5 minuten rijden

Het oude vestingstadje Bredevoort is sedert 1818 onderdeel van de gemeente. In de middeleeuwen was het stadje de woonplaats van borgmannen. Deze mannen waren de verdedigers van het voormalige kasteel van Bredevoort. De heren van Bredevoort maakten van de vroegere voorburcht een fel omstreden vesting die van 1326 tot 1795 hoofdstad van de heerlijkheid Bredevoort was (de huidige gemeenten Aalten, Dinxperlo en Winterswijk).De Grote Gracht en het Molenbastion herinneren nog aan deze periode.De grootheid van Bredevoort blijkt mede uit het feit dat onze koningin de titel van Vrouwe van Bredevoort draagt.

Nationale boekenstad
Sinds 27 augustus 1993 is Bredevoort de Nationale Boekenstad. In het historische centrum hebben zich sindsdien zoín 20 antiquariaten gevestigd. In de antiquariaten kunt u van dinsdag t/m zaterdag Èn op zondagmiddag terecht voor een zeer divers aanbod aan antiquarische boeken, 2e-hands boeken en boeken die niet meer gedrukt worden. Als u naar een specifiek boek zoekt of bepaalde onderwerpen dan helpen de medewerkers van het Infocentrum aan de Markt u graag op weg.

Vele winkeltjes
In Bredevoort zijn meerdere galeries en ateliers te vinden die bijzondere waren verkopen. De aangeboden producten hebben vaak een kunstzinnige of ambachtelijke achtergrond, producten die u niet zomaar in een willekeurige winkel zult aantreffen. Zo is er bijvoorbeeld een goudatelier, een art design & gift shop, een klokkenmaker, een glaskunst galerie, een boekbind-atelier en diverse cadeauwinkels. Kortom: ook voor een bijzonder cadeau (voor uzelf of voor een ander) dat net even anders is, kunt u in Bredevoort terecht.

Doen

in de omgeving van de GeurkinkHoeve

Zwembad

Inselbad Bahia

Bocholt

Op 15 minuten rijden

Mooie subtropische zwembad met apart saunalandschap

Bioscoop

Skopein

Winterswijk

Op 10 minuten rijden

Knusse service bioscoop met 2 zalen

Kinderspeelparadijs

Binnenpret

Lievelde

Op 15 minuten rijden

Grote indoor en outdoor speeltuin

Openluchtmuseum

Erve Kots

Lievelde

Op 15 minuten rijden

Openluchtmuseum waar u kunt beleven hoe mensen vroeger leefden

Wandel- en fietstochten

Mooi Achterhoek

Website waar u vele mooie wandel- en fietstochten kunt downloaden in de Achterhoek. Ontdek op deze manier de mooie natuur van de Achterhoek.

Indoor speeltuin

Sevink Molen

Winterswijk

Op 10 minuten rijden

Voor kinderen en volwassenen een leuk dagje uit in Winterswijk in onze indoorspeeltuin en daarnaast nog genieten van onze overheerlijke pannenkoeken.

Klimbos

Achterhoek

Ruurlo

Op 30 minuten rijden

Klimbos Achterhoek in Ruurlo is een unieke en enerverende beleving voor jong en oud. 

Doolhof

Ruurlo

Ruurlo

Op 30 minuten rijden

Qua oppervlakte is dit de grootste openlucht doolhof van Nederland

Recreatiegebied

't Hilgelo

Winterwijk

Op 10 minuten rijden

Recreatiegebied 't Hilgelo ligt vlak buiten Winterswijk, aan de weg naar Meddo. Het gebied heeft een oppervlakte van 36 ha. en bestaat uit een ruime waterplas met strand en speel/ligweiden. Er zijn surfplanken, waterfietsen en kano's ter plekke te huur. Ook bestaat de mogelijkheid een surfkluis te huren, zodat u uw surfplank niet iedere keer mee naar huis hoeft te nemen. 't Hilgelo beschikt samen met Stroombroek als enige recreatiegebieden in de Achterhoek en Liemers over een afzonderlijk en beschut gedeelte waar naaktrecreatie is toegestaan.

In de omgeving staan prachtige boerderijen en liggen tal van kleine en grote bossen. Hier blijkt pas goed waarom het landschap van de Achterhoek wel een coulisselandschap wordt genoemd. Een bezoek aan 't Hilgelo kan prima worden gecombineerd met een prachtige fietstocht, want het ligt direct aan diverse fietsroutes, zoals de Kastelenfietsroute Oost-Gelderland of de ATB-route rondom Winterswijk. Rondom ít Hilgelo zijn ruiterpaden aangelegd en kunt u starten voor een gemarkeerde ruiter- of menroute.

Het recreatiegebied wordt momenteel fors uitgebreid. Na de ontzanding is de plas ongeveer verdubbeld tot 36 ha water. De ontzanding vordert gestaag zodat de plas in oppervlak al gegroeid is. Nog niet alle oevers zijn afgewerkt en de plas is nog niet overal op de juiste diepte. De oeverstroken zijn eveneens gedeeltelijk ingericht.

In eerste instantie zijn de rondgaande paden aangelegd en is nieuwe beplanting aangebracht. De paden zijn geschikt om te wandelen en te fietsen. Voor ruiters en koetsiers is een afzonderlijk pad aangelegd. Op enkele punten zijn vooruitlopend op de totale inrichting vast enkele bankjes geplaatst. De komende jaren wordt verder gewerkt aan de zandwinning en de afrondende inrichting. Naar verwachting zal de inrichting omstreeks 2010 voltooid zijn. 

Recreatiegebied

Slingeplas

Bredevoort

Op 5 minuten rijden

De Slingeplas (Bredevoort, 3km)
De Slingeplas ligt ten oosten van het pittoreske stadje Bredevoort.Het recreatiegebied met een oppervlakte van 34 hectare is ruim van opzet en volledig nieuw ingericht. Het recreatiegebied is op fraaie wijze ingepast in het landschap. Een bezoek aan de Slingeplas kan prima worden gecombineerd met een fietstocht of wandeling in de prachtige omgeving rond Aalten. Er zijn door het recreatieschap vele kilometers gemarkeerde wandel-, fiets- en ruiterroutes uitgezet.

Voorzieningen:

  • ruime parkeerterreinen
  • geautomatiseerde parkeergeldinning
  • fietsenstallingen
  • speelvoorzieningen
  • visstoepen
  • beheerdersruimte
  • verkooppunt
  • toiletgebouw (incl. invalidentoilet)
  • buitendouche
  • EHBO-ruimte

Eten & Drinken

in de omgeving van de GeurkinkHoeve

Restaurants

Restaurant

Stegers

Aalten

Op 10 minuten rijden

Gasterij

De Gulle Smid

Winterswijk

Op 7 minuten rijden

Reastaurant

De Nachtwacht

Winterswijk

Op 9 minuten rijden

Reastaurant

Betram

Bredevoort

Op 6 minuten rijden


IJssalons

IJssalon

Talamini

Winterswijk

Op 7 minuten rijden

IJssalon

De Heer

Winterswijk

Op 9 minuten rijden


Gezellig iets drinken

Café

Het Weurden

Winterswijk

Op 7 minuten rijden


Heerlijke koffie en thee

Koffie en Thee Specialiteiten

Hesselink's

Winterswijk

Op 9 minuten rijden